Isnin, 18 Mei 2009

Ketika ini...

Buat teman-teman sepenulisan,jutaan maaf aku pohon...
Masa terlalu mencemburui aku sekarang...
Bukan kerana tiada lagi minat untuk menulis...
Bukan kerana sudah tiada apa untuk aku kongsikan...
Bukan kerana sudah tidak memerlukan kalian...
Tapi terlalu sukar untuk aku carikan ruang seperti dulu bersama kalian.

Buat sahabat-sahabat yang tidak henti-henti berkunjung kesini,terima kasih kerana masih lagi mengingati aku.Mungkin jemu itu sudah mula menebal dalam jiwa kalian..Datang saja entri yang sama..datang lagi masih entri yang sama..bosan!!!!

Minat pada seni itu masih ada dalam diri ini..muzik,puisi,penulisan...semuanya masih seperti dulu.Kalau dulu banyak masa dan ruang untuk aku berada dihadapan laptop ini untuk menziarahi teman-teman sepenulisan tetapi sekarang ini terpaksa memilih sedikit demi sedikit untuk diziarahi.Tidak mampu untuk menziarahi semuanya dalam satu masa lagi.

Pelajaran dan kerja demi mencari sesuap nasi banyak mengajar diri ini...masa itu terlalu bernilai sekarang..kalau dulu orang katakan masa itu emas...sekarang ini aku rasakan masa itu lebih berharga dari emas...mungkin kerana aku ini yang sulong dan tidak mahu untuk menyusahkan keluarga..jadi aku harus usahakan semuanya sendiri...berbaloi rasanya kerana ini adalah hidupku dan aku yang harus menentukan mana arah tujunya.Biarpun kadang-kadang rasa terlalu letih tetapi aku puas dengan apa yang aku usahakan sekarang.

Untuk mereka yang terlepas untuk membaca entri yang sebelum ini...boleh klik dari sini saja...Kembalikan Jiwa Itu...sebuah entri yang aku rasakan cukup jujur dari dalam yang sudah lama terpendam.

Jumpa lagi dalam entri yang akan datang...

2 ulasan:

teruterubuzu berkata...

waa..pandailah awak..betul hidup perlu diteruskan walaupun kita kadang2 terlalu penat untuk menjalani kehidupan kita..
tapi walau aper pun yang terjadi kita berjalanlah tanpa henti dan laluilah perjalanan hidup ini dengan tenang dan gembira..
kita enjoy!! hehehe
yang kembalikan jiwa tu kan..
macam mana nak baca yek..
tak paham,,hehehe

mrberett berkata...

Ya...hidup adalah medan ujian buat kita umat manusia selagi belum tibanya hari terakhir kita dibumi ini.Usaha untuk mencapai apa yang kita impikan itu terlalu penting kerana tiada apa yang akan datang bergolek tanpa sebarang usaha yang dilakukan.

Tentang KEMBALIKAN JIWA ITU tu...cuba letakkan diri kamu ditempat itu..selamat mencuba :)