Sabtu, 16 Ogos 2008

08.08.08


tarikh yg tersangat sempurna..08.08.08...ari jumaat plak tu..wahh..kalau kiamat aritu mmg btol2 sejarah tu kan..hehe..(guraw2 jer)

sebenanyer ape yg aku nk citer kat sini pasal tarikh tu bukan pasal kiamat..tp sebenanyer pasal majlis makan malam kitorang..3rd annual dinner intake 2005 ATMA..hehe

majlis yg amat teratur dari segi pengurusan..pengangkutan,tempat majlis,aktiviti dan sebagainya semuanya cukup tersusun...

majlis kali ni kitorang wat kat hotel grand tu..equtorial hotel(aku pon xtaw btol ke x ejaan ni..) tp bunyik lebei kurang camtu la..alaa...hotel yg kat bangi tu..blei nampak dr highway..

pengangkutan kali ni mmg memuaskan ati even kitorang pegi dengan bas jer..(biasela..kitorang mane blei bawak kenderaan kat sini)..
kalau nk dibandingkan dengan majlis2 sebelum ni..kira puas ati la sume dapat pegi dgn bas..dulu2 kene pandai2 nk pegi macam mane..kalau ade bas pon,terpakse himpit2..turun2 jer da jadik nasik himpit da..tinggal cecah ngan kuah sate jer..hehe..

sampai kat hotel tu lebei kurang 7.45 malam..kire xterlambat la sbb event akan start kol 8.30..
turun2 jer bas..dak2 ni pon ape lagi..masing2 amek gamba xingat punyer..macam esok2 xnk bergamba lg jer..hehe..mcm2 gaya aku tgk..aku plak camner???mcm biase la..kaku depan camera..hehe

tepat kol 8.30 malam..VIP pon menghadirkan diri..hahaha..camne nk wat ayat yg best sket eh..xreti plak aku..
lupe plak nk cakap td..tema kitorang malam ni..GLAMEROUS...(sekali lagi xtaw ejaan btol ker x)..so macam2 fesyen la blei nampak mlm tu..dr fesyen makhluk bumi sampai mcm alien baru dtg bumi pon ade aku tgk..hehe..

pengacara majlis pon start kata2 aluan yg xberapa panjang..maybe sbb diorang junior kitorang kot..kang cakap byk2 kang senior2 ni komplen da lapar plak..hehe

makanan kitorang malam tu bertamakan chinese food..so blei la nampak chop stick kat atas meja..padahal bape ketul jer yg pandai pakai bende tu..hehe..
kalau nk cite pasal makanan malam tu mmg puas ati la..sume sedap2...tp aku tertanyer2 gak..makanan orang cina ni mmg manis2 eh???sbb blei kate 8 hidangan yg diantar asing2 tu sumenyer manis2..xde rase pedas pon..(macam la makan pedas..hehe)

sambil2 kitorang mengisi perut tu..kitorang dihiburkan oleh band yg dijemput dr KLIUC..
ape name band tu eh...VIVA ape ntah eh..tp mmg ade viva la kat depan name band diorang tu..
band lelaki yg sumenyer ensem2 (ayat mcm aku ni pompuan plak..)..ade 3 orang vokalis..
bape ramai vokalis tu xpenting..tp yg penting diorang mmg best..
dr segi kualiti bunyi,sumenyer seimbang..vokal pon mantap2..ade yg macam suara vokalis DEWA lg..hebat tu..

selesai makan2...macam biasela..ketua pengambilan plak nk wat ucapan..
ucapan yg agak ringkas..tp agak mendalam rasenyer..(untuk sape2 yg denga la)..

abes jer ucapan tu plak..upacara penyampaian hadiah utk pelajar2 cemerlang..
best tol tgk diorang dpt hadiah..aku asek jadik tukang tepuk tgn jer..ntah biler la nk dapat peluang camtu..

ade gak cabutan bertuah malam tu..tp macam biasela..aku dr kecik mmg xpenah bertuah kalau ade cabutan bertuah ni..hehe..

setel jer sumer sekali..acara penutup...tarian poco-poco...
tarian ni da macam trademark dalam sumer event..
tp aku xpandai2 pon..hehe..xsempat abes tarian tu..aku pon menerbangkan diri..FLY...
peluang baek ni..mane ade orang perasan kalau aku cabut time2 tu kan..
kutinggalkan mereka berseronok disitu..hehe..cheers


(ayie,pacha n ewhere)...3 mamat kelantan..hehe


(mana2 event pon dress up aku ttp same jer..hehe)



(ni time menunggu makanan..ntah bape gelas da kitorang minum..sian brader ni kene layan..hehe)


(cehh..tgh sedap2 makan pon kene snap ker..)


(member aku since matrik..pasangan bahagia)

4 ulasan:

amusynuraisha berkata...

xbwk awek ke mlm tu..??
hehe..
cabut awl lak tu..adeh...
best la ade event cmni..
sy xsempat nk join pn event cmni tau..

adeq berkata...

tarian poco-poco tu camner eyh??!!
huhuu...

SangPelangi berkata...

wah.. ko memang selalu dapat invitation pergi event eh? Mesti dh byk kontek ni.. huhuhu..

ezo berkata...

dah 4 thn duk bangi ni sekali pun x pernah g hotel equatorial tu..
huhu..